Mondhygiëniste – Tandarts van Wijk – Heemstede

Mondhygiëniste

Van jongs af aan wordt ons geleerd om goed voor ons gebit te zorgen. Toch kunnen er onverhoopt problemen ontstaan met uw gebit of esthetische veranderingen optreden. Als u bijvoorbeeld last heeft van verkleuringen of tandvleesaandoeningen wilt voorkomen of bestrijden, dan kunt u terecht bij onze mondhygiënistes Ursula Sabelis en Veronique Brouwer.

 

Wat doet een mondhygiëniste?

Als u bijvoorbeeld ontevreden bent over verkleuringen aan uw gebit dan kunt u in veel gevallen bij een mondhygiëniste terecht voor verbetering. Zij helpt bovendien om mondproblemen als deze te voorkomen. Dit gebeurt onder andere door middel van voorlichting en/of volledige gebitsreiniging.

Ook bij andere mondproblemen kan een bezoek aan de mondhygiëniste raadzaam zijn. Dit hoeven geen grote tandheelkundige problemen te zijn. Heeft u bijvoorbeeld last van bloedend of terugtrekkend tandvlees of loszittende tanden en weet u niet waar dat door komt? Of ondervindt u hinder van een slechte adem of vieze smaak? De mondhygiëniste neemt uw problemen altijd serieus en zal naar een voor u geschikte oplossing zoeken en u daarin begeleiden.

 

Wanneer brengt u een bezoek aan een mondhygiëniste?

Een verwijzing door tandarts of tandartsspecialist is niet noodzakelijk als u een bezoek aan onze mondhygiëniste wilt brengen. Wij raden een bezoek aan de mondhygiëniste in de volgende gevallen aan:
– Esthetische redenen
– Bloedend tandvlees
– Losstaande kiezen en/of tanden
– Terugtrekkend tandvlees
– Vieze smaak of slechte adem

Maar ook bij andere problemen met mondverzorging kunt u uiteraard bij ons terecht. Dit kan ook als u geen patiënt bij onze praktijk bent.

 

Het verschil tussen tandarts en mondhygiëniste

Tandartspraktijk van Wijk heeft zowel een tandarts als mondhygiëniste in huis. Maar wat is het verschil? Beiden houden zich bezig met tandheelkundige behandelingen. Een mondhygiëniste richt zich met name op preventie, mondverzorging en behandeling van tandvleesziektes. Tot de werkzaamheden van een mondhygiëniste behoren onder andere:
– advies en voorlichting
– gebitsreiniging
– verwijderen van tandsteen, tandplak en aanslag
– voorkomen, behandelen en genezen van ontstekingen aan tandvlees

Een doorverwijzing van een tandarts is niet noodzakelijk.

 

Uw mondhygiënist

Ursula en Veronique hebben ruime ervaring in de mondzorgkunde. Zij kijken vooral naar de manier waarop hiermee samenhangende tandheelkundige problemen zijn ontstaan of voorkomen kunnen worden.

In onze tandartspraktijk in Heemstede helpen wij u graag met uw tandheelkundige problemen en uw wensen op het gebied van uw mondverzorging. U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer 023 5341957 of direct een afspraak maken.