023 534 1957

Tandheelkundige behandelingen

Onder de tandheelkundige behandelingen van Tandartspraktijk E M van Wijk vallen diverse behandelmethoden:

Tandarts Erik van Wijk is ook gespecialiseerd in orale implantologie. Voor implantologische behandelingen heeft u geen doorverwijzing van een tandarts nodig. Als u patiënt bent bij een andere tandarts in Heemstede, helpen wij u ook graag met uw mond- en gebitsproblemen. Maak online een afspraak of bel met onze tandartspraktijk.

Afspraak maken023 534 1957

Specialistische behandelingen

Tandartspraktijk E M van Wijk voert naast de standaardbehandelingen ook diverse specialistische behandelingen uit, waaronder:

 • Periodieke controles
 • Fluoride en sealen
 • Preventie en voorlichting
 • Cariës
 • Orthodontie
 • Orale chirurgie
 • Endodontologie
 • Kronen en bruggen
 • Tanden bleken
 • Cosmetische tandheelkunde
 • Prothetische tandheelkunde
 • Parodontologie
 • Speciale begeleiding van angstige patiënten
 • Verwijzing naar en samenwerking met diverse specialisten

Periodieke controles

Om klachten voor te zijn komen onze patiënten elke 6 maanden bij onze tandartspraktijk in Heemstede langs voor een periodieke controle. Mede door het om de 3 jaar maken van röntgenfoto´s ten behoeve van cariësdiagnostiek, kunnen wij tijdig problemen onderkennen. Op deze manier voorkomen we op termijn pijnklachten, onnodig grote ingrepen en de daarmee samenhangende extra kosten.

Indien er niet reeds een afspraak is gemaakt, wordt er halfjaarlijks een oproep via SMS of e-mail naar onze patiënten verstuurd.

Fluoride en sealen

Om cariës (gaatjes) bij kinderen tegen te gaan en tandglazuur extra te versterken en te beschermen, brengt de tandarts elk half jaar fluoride aan bij kinderen. Dit gebeurt vanaf de gebitswisseling tot 18 jaar. Fluoride is een pasta die het glazuur extra versterkt en beginnende cariës geneest. Bovendien worden de blijvende kiezen na doorbraak gesealed. Dit is het dichtlakken van de fissuren (groeven en sleuven) in de kiezen, een plek waar etensresten, plaque en micro-organismen, die cariës veroorzaken, blijven zitten. Daardoor is in de afgelopen decennia de cariësvorming bij jongeren aantoonbaar drastisch verminderd.

Preventie en voorlichting

Tijdige preventie en voorlichting is een standaard behandeling van tandarts Erik van Wijk. Het is belangrijk dat deze behandeling bij iedereen wordt uitgevoerd, want voorkomen is beter dan genezen.

Cariës

Een andere tandheelkundige behandeling is het behandelen van cariës (tandbederf/gaatjes). Cariës wordt behandeld door middel van het leggen van doorgaans composiet (witte) vullingen.

Eenvoudige orthodontie (beugels)

Daarnaast voeren wij eenvoudige orthodontie (beugels) en orale chirurgie behandelingen uit. Bijvoorbeeld: extracties (trekken van tanden en kiezen), gecompliceerdere chirurgische verwijdering van wortelresten, verstandskiezen en tandvleescorrecties. Dit doen wij ook in combinatie met implantologie.

Endodontologie (wortelkanaalbehandelingen)

Tevens is tandarts Erik van Wijk gespecialiseerd in uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen.

Kronen en bruggen

wij voeren ook kroon- en brugwerk uit, bestaand uit keramische restauraties. De tanden worden gerestaureerd met een gegoten legering vervaardigd uit goud of een andere edelmetaal.

Tanden Bleken

Tanden of kiezen bleken gebeurt op een veilige manier met een voorspelbaar resultaat. Dit kan al in één zitting bij de tandarts.

Cosmetische Tandheelkunde

Onder de cosmetisch tandheelkundige behandelingen in onze tandartspraktijk valt het verbeteren van de esthetiek. Dit doen wij door toepassing van diverse tandheelkundige technieken, zoals bleken, witte vullingen, keramische restauraties, protheses en implantaten.

Prothetische tandheelkunde

Prothetische tandheelkunde is een volledige of partiële (gedeeltelijke) prothese (kunstgebit vervaardigd uit kunsthars/porselein) of frameprothese (basis en verankering gegoten in metaal).

Parodontologie

Parodontologie is het voorkomen en behandelen van tandvleesaandoeningen, door bijvoorbeeld uitgebreide tandsteenverwijdering en intensieve nazorg.

Angstige patiënten

Desgewenst krijgen angstige patiënten en kleine kinderen speciale begeleiding.

Tandheelkundig specialisten

Tandartspraktijk Erik van Wijk werkt ook samen met diverse tandheelkundige specialisten, zoals een orthodontist, kaakchirurg of parodontoloog. In bijzondere gevallen krijgt u een verwijzing naar één van de specialisten.

Tot slot, kunt u bij onze mondhygiënist terecht. Hij draagt zorg voor een mooi en gezond gebit.

Terug