023 534 1957

Preventieve tandheelkunde en voorlichting

Bij preventieve tandheelkunde staat het voorkomen van gebitsproblemen voorop. De tandarts controleert bij u of er indicaties zijn dat er gaatjes of andere gebitsproblemen dreigen te ontstaan. Om eventuele problemen tijdig te herkennen adviseren we u elk half jaar op controle te komen bij onze tandartsenpraktijk in Heemstede.

 • Team van ervaren specialisten
 • Deskundige voorlichting
 • Meer dan 20 jaar ervaring

Afspraak maken023 534 1957

Team van specialisten

In de praktijk van tandarts EM van Wijk wordt u geholpen door een team van specialisten. Naast de tandarts spelen de mondhygiënist en de preventie assistente een belangrijke rol bij het gezond houden van uw gebit. Maak kennis met onze medewerkers op de team-pagina.

Verschil tussen de mondhygiënist en de preventie assistent

Om tandbederf te voorkomen kunt u bij tandarts EM van Wijk door zowel de preventie assistent als de mondhygiënist behandeld worden. De preventie assistent voert voornamelijk behandelingen uit boven het tandvlees, zoals het verwijderen van tandsteen en het aanbrengen van fluoride. De mondhygiënist voert ook complexere behandelingen uit, zoals tandvleesbehandelingen.

Röntgenfoto’s

Toekomstige tandproblemen zijn niet altijd met het blote oog te zien. Vaak begint een probleem tussen de kiezen en tanden. Om potentiële klachten tijdig te herkennen wordt er ter controle elke 3 jaar een röntgenfoto van uw gebit gemaakt. Op deze manier kan de tandarts tijdig ingrijpen bij beginnende problemen en kunnen echte klachten worden voorkomen.

Fluoride

Bij kinderen tot 18 jaar brengt de tandarts tijdens de halfjaarlijkse controle fluoride aan. De fluoride versterkt het tandglazuur en voorkomt op deze manier gaatjes. Daarom adviseren we vanaf het doorbreken van de eerste tandjes een fluoridetandpasta te gebruiken. Voor peuters zijn speciale tandpasta’s ontwikkeld. Ook bij volwassenen blijft het belangrijk om een fluoridetandpasta te gebruiken en tweemaal daags te poetsen.

Sealen

Op doorgebroken blijvende kiezen brengt tandarts van Wijk standaard een extra beschermlaag aan in de groeven en sleuven van de kies. Door het sealen krijgen voedselresten en tandplak minder kans om gaatjes te veroorzaken. Na de behandeling kunnen kinderen een licht vieze smaak in de mond ervaren. Dit verdwijnt vanzelf. Door de extra laag op de kiezen kan ook het dichtbijten een beetje vreemd aanvoelen. Kinderen kunnen gewoon als vanouds blijven tandpoetsen na het sealen.

Tandplak en tandsteen

Tijdens uw halfjaarlijkse controle verwijdert uw tandarts eventueel aanwezig tandplak of tandsteen. Tandplak gaat zich ophopen als het niet verwijderd wordt, op deze manier ontstaan ontstekingen en gaatjes. Tandplak kan hard worden en verkalken tot tandsteen. Tandsteen vormt weer een plek in de mond waar tandplak makkelijk aan hecht. Daarom is het belangrijk dat tandsteen regelmatig wordt verwijderd. Zo houdt u uw mond gezond.

Voeding

Het eten en drinken dat u nuttigt heeft grote invloed op uw mondgezondheid. De medewerkers van tandartspraktijk E.M. van Wijk kunnen u uitgebreid adviseren over de invloed van voeding op het gebit. Bekijk voor meer informatie de folder ‘Eten drinken en een gezond gebit’.

 • Openingstijden
  Maandag:08.00 - 17.00 uur
  Dinsdag:08.00 - 16.00 uur
  Woensdag:08.00 - 17.00 uur
  Donderdag:08.00 - 15.00 uur
  Vrijdag:08.00 - 12.00 uur

 • Bezoekadres
  Tandarts E M van Wijk
  Herenweg 188
  2101 MV Heemstede
  Tel: 023 534 1957
  E-mail: secretariaat@emvanwijk.nl

Contact

Wilt u meer informatie over het voorkomen van gebitsproblemen? Plan een afspraak in bij tandarts EM van Wijk op telefoonnummer 023 534 1957.

Terug