023 534 1957

Periodieke tandartscontrole

Bij tandarts EM van Wijk plannen wij elk half jaar een controle afspraak met u in. Mocht u nog geen afspraak hebben gemaakt, dan ontvangt u automatisch een uitnodiging om een afspraak te maken. Door elk half jaar op uw controle afspraak te komen, zorgt u ervoor dat uw gebit schoon en gezond blijft.

 • Altijd dezelfde behandelaar
 • Modernste technieken en materialen
 • Zonder pijnklachten altijd binnen 2 weken een afspraak

Afspraak maken023 534 1957

Preventie

Tijdens het periodieke onderzoek controleert de tandarts naast uw tanden en kiezen ook de gezondheid van uw tandvlees en eventuele vullingen, kronen of bruggen. Aangezien de tandarts niet tussen de kiezen kan inspecteren, maken we elke 3 jaar een röntgenfoto ter controle van uw gebit. Op deze manier kan uw behandelaar tijdig inspelen op potentiële klachten.

Jaarlijkse poetscontrole, instructie en polijsten gebit bij mondhygiënist voor jeugdigen tot 18

De ervaring leert en uit onderzoek blijkt dat het voorkomen van gaatjes nauw samenhangt met een juiste poetstechniek en het regelmatige professioneel laten reinigen van het gebit. Vooral bij kinderen en jeugdigen schiet dit er begrijpelijkerwijs nog wel eens bij in, waardoor er tijdens het opgroeien grotere kans is op tandbederf vanwege een matige mondhygiëne en minder gunstige voedingsgewoontes. Om de kinderen voor de toekomst met een gaaf en sterk gebit af te leveren worden zij tot hun 18e naast het controlebezoek aan de tandarts nog 1x per jaar gecontroleerd bij de mondhygiënist, waarbij de poetsgewoontes worden bekeken, gevolgd door een uitgebreide (herhaling van de) poetsinstructie, gebitsreiniging d.m.v. polijsten en waar nodig tandsteen verwijdering. E.e.a. wordt tot het 18e levensjaar volledig vergoed, zodat dit geen reden hoeft te zijn onze kinderen een perfecte preventieve tandheelkundige zorg te onthouden.

VOORKOMEN IS BETER DAN GENEZEN

Is periodieke tandartscontrole verplicht?

De periodieke controle bij de tandarts is vrijblijvend. Door uw gebit regelmatig te laten controleren voorkomt u klachten in een later stadium. Tijdens een controle afspraak kan de tandarts bij problemen tijdig starten met een behandeling. Zo bespaart u uzelf een eventuele pijnlijke en dure behandeling. Wel is het mogelijk dat uw zorgverzekering in de polisvoorwaarden bepaalde eisen omtrent de periodieke controle heeft opgenomen. In dat geval is het mogelijk dat uw recht op een vergoeding vervalt, wanneer u uw gebit niet met de voorgeschreven regelmaat laat controleren.

Kosten periodieke controle

De kosten voor tandheelkundige behandelingen worden elk jaar vastgesteld door de Nationale Zorgautoriteit. De kosten voor periodieke controle in 2017 zijn:

Periodieke controle €20,44
Probleemgericht consult €20,44

Vergoedingen

De periodieke controle wordt bij kinderen tot 18 jaar volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Voor volwassenen is de hoogte van de vergoeding afhankelijk van het soort aanvullende verzekering dat u heeft afgesloten. Raadpleeg uw zorgpolis om na te gaan in hoeverre uw zorgverzekering de periodieke controle vergoed.

 • Openingstijden
  Maandag:08.00 - 17.00 uur
  Dinsdag:08.00 - 16.00 uur
  Woensdag:08.00 - 17.00 uur
  Donderdag:08.00 - 15.00 uur
  Vrijdag:08.00 - 12.00 uur

 • Bezoekadres
  Tandarts E M van Wijk
  Herenweg 188
  2101 MV Heemstede
  Tel: 023 534 1957
  E-mail: secretariaat@emvanwijk.nl

Contact

Wilt u meer weten over de periodieke controle of wilt u een afspraak maken? Bel 023 534 1957 of vul het contactformulier in.

Terug