023 534 1957

Onze tandartspraktijk

Algemene gezinspraktijk

Allereerst brengen wij graag 10 speerpunten onder uw aandacht, die inzicht geven in de wijze waarop wij onze praktijkorganisatie en omgang met onze patiënten vorm geven.

 1. Controles en voorbehouden behandelingen altijd bij dezelfde tandarts: Erik van Wijk.
 2. Gebruik van moderne materialen (A-merken), instrumenten, apparatuur en technieken.
 3. Samenwerking met moderne regionale Haarlemse gecertificeerde laboratoria en tandtechniekers. Geen uitbesteding aan laboratoria in Oost-Europa of Azië.
 4. Praktijkhygiëne en sterilisatieprocedures strikt volgens het zogenaamde WIP protocol.
 5. Bij pijnklachten wordt nog dezelfde dag tijd voor een afspraak ingeruimd.
 6. Voor overige behandelingen en consulten kunt u desgewenst binnen 2 weken terecht.
 7. In Nederland opgeleid en gekwalificeerd personeel.
 8. Er wordt zoveel mogelijk stipt gewerkt met minimale wachttijden.
 9. Regelmatige en intensieve bijscholing door tandarts en medewerkers.
 10. Meer dan 20 jaar ervaring met patiënten behandeling en praktijkvoering.

Onze praktijk in Heemstede is een algemene gezinspraktijk, waarin wij de meest uiteenlopende tandheelkundige behandelingen en therapieën toepassen. Om dit goed mogelijk te maken werken wij met een mondhygiënist, een preventieassistente en twee stoel- of sterilisatieassistentes. Bekijk het tandheelkundig team van Tandartspraktijk E M van Wijk. Hier vindt u een beknopte uiteenzetting van de diverse behandeldisciplines.

tandarts-em-van-wijk-in-behandeling

Verwijspraktijk voor orale implantologie

Daarnaast hebben wij een tandartspraktijk gevestigd die zich toelegt op de orale implantologie in zijn volledige omvang en toepassingsgebied. Onze praktijk is volgens de laatste inzichten van orale implantologie ingericht, waarbij u op verwijzing van andere tandartsen ook terecht kunt. De orale implantologie behandelingen van tandarts Erik van Wijk zijn óók voor patiënten van buiten onze praktijk beschikbaar.

tandartsen-in-behandeling

Tandarts behandelkamers

behandelkamer-tandarts-em-van-wijk

behandelkamer2-tandarts-em-van-wijk

Orale implantologie

Onder orale implantologie valt het plaatsen van implantaten (titanium schroefjes) in het kaakbot. Dit gebeurt wanneer tanden of kiezen in hun geheel definitief verloren zijn gegaan. Tevens kunnen er implantaten worden geplaatst om tanden te vervangen die niet meer te redden zijn. Indien nodig, kan de tandarts dan de esthetiek, comfort en functieherstel bewerkstelligen. Hierop kan weer vast kroon- en brugwerk worden geplaatst, waardoor een prothese extra sterk in het gebit bevestigd is.

Waar nodig reconstrueert de tandarts het kaakbot. Dit is essentieel voor de houvast van het implantaat in het eigen bottransplantaat of kunstbot. Desgewenst kan de tandarts extra houvast creëren door een verhoging van de kaakholtebodem. Dit adviseren wij bij een sterk geslonken bovenkaak of een grote kaakholte.

Daarnaast wordt het tandvlees rond de implantaten behandeld. Dit is belangrijk om een goede esthetiek van het gebit te waarborgen.

Doorgaans gaan er uitgebreid onderzoek en planning aan de tandheelkundige behandelingen vooraf, om zo tot een optimaal eindresultaat te komen. De prognoses van orale implantologie zijn zeer goed en de succespercentages liggen zeer hoog, ook als die worden vergeleken met conventionele therapieën. 

Contact opnemen

 • Openingstijden
  Ma:    08.00-16.30 uur
  Di:      08:00-16.00 uur
  Woe:  08:00-16:00 uur
  Do:     08:00-15:00 uur
  Vr:      08:00-12.00 uur

 • Bezoekadres
  Tandarts E M van Wijk
  Herenweg 188
  2101 MV Heemstede
  Tel: 023 534 1957
  E-mail: secretariaat@emvanwijk.nl

Afspraak maken Bel: 023 - 534 1957

Terug

Contact

Tandarts E M van Wijk
Herenweg 188
2101 MV Heemstede
Tel: 023 - 534 1957
E-mail: secretariaat @emvanwijk.nl

Recensies

Help ons door een recensie te schrijven

tandarts-em-van-wijk-beoordelen-op-google

Routeplanner