023 534 1957

Implantologie

Als u een of meerdere tanden of kiezen mist zorgt een implantaat ervoor dat uw gebit weer compleet wordt. Tandarts EM van Wijk is erkend implantoloog en heeft jarenlange ervaring met het plaatsen van implantaten.

 • Behandeling door erkend implantoloog
 • Natuurlijk en duurzaam resultaat
 • Patiënten beoordelen EM van Wijk met gemiddeld een 8,7 (Zorgkaart Nederland)
 • Altijd dezelfde behandelaar

Afspraak maken023 534 1957

Wat is een implantaat?

Een implantaat is een kunstwortel die gemaakt is van titanium. De meeste implantaten hebben de vorm van een schroef, ze worden bij een behandeling in de kaak vastgedraaid. Het kaakbot groeit vast aan het implantaat. Zodra de kunstwortel stevig is verankerd in de kaak plaatst de tandarts een prothese, kroon of brug op het implantaat.

De voordelen van implantologie

Het laten plaatsen van een implantaat heeft verschillende voordelen. Door gebruik te maken van duurzaam titanium gaan implantaten bij een goede mondhygiëne de rest van een leven mee. De behandeling hoeft slechts eenmalig te worden uitgevoerd. Bovendien functioneert een implantaat als een eigen vastzittende tand en is hiervan nauwelijks te onderscheiden. Tenslotte voorkomt een implantaat het verlies van kaakbot, dat normaliter slinkt als u een tand of kies verloren bent.

Kosten implantaten

De tarieven voor het plaatsen van een implantaat zijn vastgelegd door de Nederlandse Zorgautoriteit. Hieronder vindt u een kort overzicht van de kosten. Kijk voor een volledig overzicht op de tarieven pagina.

Initieel onderzoek implantologie € 72,16
Plaatsen eerste implantaat, per kaak €216,49
Plaatsen elk volgend implantaat in dezelfde kaak, door dezelfde opening €77,72
Plaatsen elk volgend implantaat in dezelfde kaak, andere opening €127,68
Vervangen implantaat €216,49
Plaatsen opbouw ten behoeve van implantaatkroon €27,76
Uitgebreid consult nazorg implantologie €99,92

Vergoeding implantaten

De vergoeding van de kosten voor het plaatsen van implantanten door uw zorgverzekering is afhankelijk van de omvang van de behandeling en het type zorgverzekering dat u heeft. Tandheelkundige kosten worden bij volwassenen veelal vergoed vanuit een aanvullend pakket. U ontvangt voorafgaand aan de behandeling een offerte. Deze kunt u aan uw zorgverzekeraar voorleggen om een indicatie te krijgen van de hoogte van de vergoeding.

De behandeling

De behandeling zelf vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Nadat er een kleine opening in het tandvlees is gemaakt wordt het implantaat als een plug vastgezet in de onderliggende kaak waarna het wondje wordt gesloten en binnen een paar dagen meestal zonder veel klachten volledig geneest. De weken daarna groeit het implantaat verder volledig vast.

Het resultaat

Na enkele dagen is de wond in uw mond geheeld en begint het kaakbot aan het implantaat te hechten. Het kan enkele weken duren voordat het bot volledig is vastgegroeid aan het implantaat. Uw tandarts plant een vervolgafspraak met u in om de kroon, brug of prothese te plaatsen.

Veelgestelde vragen

Hieronder leest u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen.

Hoelang gaat een implantaat mee?

De implantaten zijn gemaakt van duurzaam titanium. Bij een goede mondhygiëne gaat een implantaat een leven lang mee. Roken kan een negatieve invloed hebben op de levensduur van een implantaat.

Waar kan een implantaat voor worden gebruikt?

Na het plaatsen van een implantaat en het vastgroeien in het kaakbot kan de tandarts er verschillende elementen op plaatsen, bijvoorbeeld een kroon, brug of kunstgebit.

Is het plaatsen van implantaten pijnlijk?

De tandarts plaatst de implantaten onder lokale verdoving. De behandeling is pijnvrij. Wel kunt u na de behandeling last hebben van enig ongemak dat bijna nooit als een probleem wordt ervaren.

informatiefolder implantologie

Bekijk voor meer informatie de informatiefolder over implantaten.

 • Openingstijden
  Maandag:08.00 - 17.00 uur
  Dinsdag:08.00 - 16.00 uur
  Woensdag:08.00 - 17.00 uur
  Donderdag:08.00 - 15.00 uur
  Vrijdag:08.00 - 12.00 uur

 • Bezoekadres
  Tandarts E M van Wijk
  Herenweg 188
  2101 MV Heemstede
  Tel: 023 534 1957
  E-mail: secretariaat@emvanwijk.nl

Contact

Voor meer informatie of het maken van afspraak kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier of door te bellen met 023 534 1957.

Terug